Ryttarna som vinner på OS-flytten

För några är flytten av OS ett bakslag. Äldre hästar kanske inte är med i matchen längre 2021. Men för några är det bra.
– För mig personligen är det till fördel, säger Sara Algotsson Ostholt i Corren. Tiden har varit väldigt knapp för att komma upp till den nivå som jag vill vara på för att kunna prestera på ett OS.

Många drar nog en lättnadens suck när OS nu definitivt är flyttat på framtiden. För många rutinerade ryttare med många hästar har det inte varit ett problem, de klarar sig med den träning de får hemma. Men många hade behövt några tävlingar till för att sätta OS-formen.
Och ytterligare några hade inte hästar som var redo för ett OS i år. För dem är flytten en vinstlott.

Sara Algotsson Ostholt hade siktet inställt på sitt tredje OS när tragedin inträffade. På en motorväg i Polen brann hennes lastbil och två hästar, Chacco’s Crack och Arpertina dog. I somras tog hon över nioårige Chicuelo från Niklas Lindbäck, men hon har inte haft chans att tävla hästen tillräckligt och nu är allt inställt fram till maj. Chansen att kvala till OS är därmed obefintlig, så för henne är flytten en befrielse.

Till TT säger fälttävlansryttaren och OS-silvermedaljören från London 2012, Sara Algotsson Ostholt:
– Jag såg det som en omöjlighet att kvala till ett OS i sommar.
Nu får hon chans att komma tillbaka.
– För mig personligen är det till fördel. Tiden har varit väldigt knapp för att komma upp till den nivå som jag vill vara på för att kunna prestera på ett OS. Vi har haft en utveckling under vintern, men ett OS nästa år är för egen del bara positivt.

Just nu är det dock svårt för Sara att hitta formen. Restriktionerna på grund av viruset är hårda i Tyskland och det finns inga tävlingar och man får heller inte åka och träna sina hästar.

Läs hela intervjun med Sara i Corren > > >

Fler som vinner på flytten av OS:

Tinne Vilhelmson Silfvén, dressyr
Tinne är alltid att räkna som en klippa i ett landslag, men har det senaste året debuterat nya hästar i Grand Prix och var inte aktuell för ett OS. Om Tinne får chans att tävla kommande år kan hon bli historisk och Sveriges största olympier genom tiderna med ett åttonde OS (idag delar hon förstaplatsen med 7 OS tillsammans med fäktaren Kerstin Palm, skytten Ragnar Skanåker och bordtennisspelaren Jörgen Persson).

Malin Baryard, hoppning
Malin skulle ha varit ett säkert kort i det svenska OS-laget 2020, men hon har i nuläget bara en häst som är aktuell för ett OS, H&M Indiana.  Med ett år till hinner hon säkra upp med en andrahäst.

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.