Beezie Madden och Breitling vid segern i världscupfinalen 2018. Foto FEI/Liz Gregg.

Så förbereder sig regerande världscupvinnaren Beezie Madden

Beezie Madden laddar för att ta en tredje världscupseger i Göteborg i april. Hon berättar hur hon förbereder sig och Breitling under en veckas tävlingar i Wellington, Florida.

Dubbla världscupvinnaren och regerande mästaren Beezie Madden, 55 år, planerar att försvara sin titel vid finalen i Göteborg den 3-7 april i år. Hur förbereder hon sig då för en tredje världscupseger?

För Horse Network berättar hon att hon använder vecka 9 på Winter Equestrian Festival (WEF) i Wellington, Florida, som sin testarena.

– Jag planerar att ta Breitling till finalen, så den första dagen gick jag lite snabbare med honom i en 1.45-hoppning.

Sedan fick han gå stora hoppningar torsdag och lördag för att hon skulle vara säker på att han var i form.

Världscupfinalen som pågår i fem dagar består av en inledande tidshoppning, en klass med omhoppning och en avslutande Grand Prix i två rundor.

– Jag är verkligen nöjd med Breitlings form. Jag tror att han hade kunnat hoppa en andra runda på lördagen. Det här är det sista vi gör innan världscupfinalen, så jag känner att vi är redo, säger Beezie.

De var dubbelt felfria i den femstjärniga Grand Prixen i Wellington, så hon har säkerligen rätt i det. Ekipaget slutade trea.

Om Beezie vinner sin tredje världscupseger i Göteborg i år så ansluter hon till en exklusiv skara: Hugo Simon, Rodrigo Pessoa, Meredith Michaels-Beerbaum och Marcus Ehning (GER) är de enda som lyckats med det tidigare.

 

Läs mer inför världscupfinalen:

Så ska smittrisken elimineras under världscupfinalerna i Göteborg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.