Bildtext: Richard Pietsch, Jessica Pietsch och Bettina Bäck på TellusTalk, med islandshästarna Baldur, Ess och Jupiter. Foto: Foto: Jacqueline Gustafsson/TellusTalk

Så vill de stoppa smittspridningen

En plattform där ryttare kan signera digital hästägarförsäkran inför varje tävling. Det är vad företaget TellusTalk vill erbjuda hästägare och tävlingsarrangörer i dessa tider av smitta.

– Alla måste hjälpas åt att ha koll på smittskydd och förebyggande arbete. Vi har förstått att våra elektroniska tjänster kan göra nytta här, säger Jessica Pietsch på TellusTalk i ett pressmeddelande.

Företrädarna menar att tjänsten ska göra det enkelt för tävlingsarrangörer att ha koll på att ryttarna lämnar in hästägarförsäkran. Man vill också att andra tävlande ska kunna känna en extra trygghet.

– Vi vill dra vårt strå till stacken med att göra hästägarförsäkran enkel och påminna om hur viktigt det är att tänka på smittor inför tävling – men också inför en kurs, säger Jessica Pietsch.

Hästägarförsäkran innebär att man intygar att hästen frisk och inte har varit i kontakt med några smittor. Rent praktiskt innebär tjänsten att ryttarna loggar in med sitt bank-id och sedan lämnar in försäkran. Tjänsten, som ligger på en onlineplattform, syftar till att underlätta arbetet för arrangörerna, som också kan ladda upp egna filer som tillägg till försäkran.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.