Sanna Lundell i ny tv-serie om hästar i SVT. Foto Ulrika Malm

Sanna Lundell om nya tv-serien: ”Hoppas den ska uppskattas av alla som älskar hästar”

Vi talade med Sanna Lundell som programleder den nya SVT-serien om hur hästar förändrat människors liv.

– Jag har pitchat den här idén i flera år, men fått nej. Det har väl att göra med att det finns alldeles för många manliga chefer som inte har koll på hur många kvinnor som älskar hästar.
Sanna Lundell programleder den nya tv-serien ”Flocken” som kommer att sändas i SVT från den 4 april.
– Men så fick jag plötsligt frågan från annat håll, då SVT Göteborg kommit på en liknande idé.
Sanna har skapat serien tillsammans med producenterna Agnes Lo Åkerlind och Clara Mannheimer och projektledaren Marion Jernråda.
– De är också hästtokiga, alla tre. Det har varit väldigt lustfyllt hela arbetet. Vi har hjälpts åt att hitta personer att bygga programmen kring, researchat och letat intressanta historier.
– Alla våra stories och case är jättestarka och väldigt speciella. Jag hoppas och tror att det här är en serie som ska uppskattas av alla som älskar hästar, men som man också kommer att få ut mycket av även om man inte är intresserad av hästar, utan bara av personlig utveckling.
Ett av avsnitten handlar om tränaren Bent Branderup.
– Jag var otroligt fascinerad av Bent och jag hoppas att det kommer fram i serien. Jag har aldrig träffat någon som kan så mycket om hästar och har en sådan respektfull syn på hästar. Jag blev otroligt starstruck när jag var där.
I ett av avsnitten möter vi Emelie Cajsdotter som bjudits in till Jordaniens hov för att ”tala med” hästarna där.
– Jag var lite skeptisk. Jag tycker att det lät väldigt flummigt. Men jävlar vad jag blev överbevisad. Hon är absolut inte flummig. Det är inget övernaturligt, hon har bara en exceptionell förmåga att läsa av hästar.

Sanna Lundell jobbar själv med hästar en del av sin tid och håller kurser i natural horsemanship och kurser för hästrädda på sin egen gård utanför Stockholm. Just nu är hon aktuell i Let’s Dance som har premiär nu på fredag.
– Jag tror att dansen kommer att göra mig till en bättre ryttare, säger hon.

Smygtitta på nya serien:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.