Sara Algotsson Ostholts hästlastbil brann – en häst död

Sara Algotsson Ostholts hästlastbil har under måndagen fattat eld på motorvägen och en häst har dött, en är brännskadad.

Under måndagsmorgonen på motorvägen i Polen fattade Sara Algotsson Ostholts hästlastbil eld på väg hem från tävlingarna i Sopot. Två hästar fanns i lastbilen och enligt uppgift i polska medier dog en av hästarna och den andra fick brännskador.
Olyckan inträffade ungefär en och en halv timme söder om Sopot.

Svenska Ridsportförbundets Lotta Amnestål berättar för TT:
– En väldigt tråkig olycka. De var på väg hem från tävlingen mot Tyskland. När de kört i ungefär en och en halv timme gjorde de ett litet stopp och körde vidare. Då upptäckte Sara att det kom rök bakifrån bilen. De stannade och upptäckte att det brann i hästtransporten. De fick ut den ena och inte den andra.
De blev upplockade av en polsk landslagsryttare och hämtade dem med sig till sin anläggning. Den överlevande hästen behandlas av veterinär och det är ännu oklart hur väl den kommer att klara sig.
Föraren av lastbilen fick bränsskador på händer och fötter, medan Sara klarade sig oskadd.
– Hon klarade sig fysiskt men är jätteledsen och chockad, säger Lotta Amnestål till TT.

Hästarna som Sara hade med sig i Sopot var Chacco’s Crack och Arpertina. Amnestål har i nuläget ingen information om vilken av hästarna som klarat sig efter olyckan.

Enligt den polska räddningstjänsten har branden med största sannolikhet uppstått på grund av ett tekniskt fel på bilen.

Källa swiatkoni.pl, TT

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.