Davina McVey Gillian. Foto: Tv3

Se förhandsklipp: Efterlyst tar upp hundattacken

Det var i söndags eftermiddag som 15-åriga Elin Idegran skulle ut och skritta hästen Hope en sväng i området kring Hufvudsta Ridskola. Två män hetsade och släppte sina hundar på ekipaget, som skadades. I kväll, torsdag, tar Efterlyst upp fallet.

– Förhoppningen är ju att någon har iakttagit de här killarna med de här två hundarna och sett signalement så de kan hittas, säger Davina McVey Gillion, verksamhetschef och en av ägarna av ridskolan.
När de två männen hetsat hundarna släpptes de lösa. Varpå hundarna attackerade hästen Hope. Elin flög av och hästen skenade.
– Det är ju fortfarande omtumlande och mycket känslor kring hela händelsen, så klart. Vi hoppas på att det här inte kommer att begränsa oss i framtiden. Men initialt så gör det ju det, säger Davina.

Operation

Elin klarade sig undan utan allvarliga skador. För Hope gick det sämre och hästen fick opereras.
– Hon är kvar på kliniken eftersom sårskadan är allvarlig. Hon har fått en skena för att stödja upp läkningen av den. Hon är lite halt men det blir bättre och bättre, meddelar Davina McVey Gillion.

Möjlig senskada

Men det finns en del orosmoln kvar på himlen.
– Hon har svullnat upp i ett framben och det befaras att hon har en senskada. Det kommer att ultraljudas under fredagen. Om allt ser bra ut så borde vi kunna hämta hem henne imorgon, sa Davina under torsdagseftermiddagen.
Efterlyst sänds klockan 20 på Tv3.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.