Foto: Fredrik Jonsving

Skjutning på dressyranläggning – tränare misstänkt för mordförsök

Amerikanska dressyrryttaren och tränaren Michael Barisone misstänks för två mordförsök och vapenbrott efter att en annan dressyrryttare skottskadats svårt på hans anläggning i New Jersey.

Den amerikanska dressyrryttaren Michael Barisone, 54 år, misstänks för mordförsök efter en skjutning på hans gård i New Jersey på onsdagen och är frihetsberövad. Åklagarmyndigheten misstänker honom för två mordförsök samt två vapenbrott. Om han döms kan straffet bli 10 till 30 år, plus ytterligare minst tre år för barje vapenbrott.

Cirka 14.13 på onsdagseftermiddagen fick polisen ett larmsamtal om att en kvinna skottskadats i bröstet.

Den sårade kvinnan är dressyrryttaren Lauren Kanarek, som har bott på Barisones gård på deltid. Hennes tillstånd uppges vara kritiskt men stabilt. Lauren Kanareks fästman skadades också vid händelsen, liksom Barrisone själv. Man tror att hans skador uppkom när Kanareks fästman försökte avväpna honom efter att han hade avfyrat flera skott.

Michael Barisone var uttagen till OS i Peking 2008, men deltog inte eftersom han och hans häst inte blev ett av de tre ekipage som fick ingå i laget. Han tränade Allison Brock i det amerikanska laget som vann brons vid OS 2016 i Rio de Janeiro. Michael Barisone driver både ett dressyrcenter i New Jersey och en träningsanläggning i Loxahatchee, Florida, nära Wellington.

Lauren Kanarek tränade för Michael Barisone med målet att bli instruktör.
Hon hade tidigare skrivit på sin Facebook-sida att hon planerade att lämna in ett klagomål mot Michael hos United States Center for SafeSport, det oberoende organ som undersöker sexbrott i olympiska sporter.

″ Jag blir mobbad av en 190-centimetersman, ”skrev hon. ”Så mobbad att jag är rädd. Det är väldigt komplicerat – jag är inte säker på vad jag kan säga här – men det verkar som om SafeSport skapades exakt av detta skäl. ”

I ett annat inlägg sa Lauren att hon fick ”sova med ett öga öppet”.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.