Foto Alejo Reinoso

Skjutningsmisstänkte dressyrtränaren får stanna i häktet

Den skjutningsmisstänkte dressyrryttaren och tränare Michael Barisone får stanna i häktet medan utredningen fortsätter. Han misstänks ha skjutit ryttaren Lauren Kanarek, som träffades med två skott i bröstet och vårdas på intensiven.

I onsdags hölls häktningsförhandlingar för dressyrryttaren och tränare Michael Barisone, 54, som är misstänkt för att ha skjutit en av sina kvinnliga elever, Lauren Kanarek, 39. Händelsen inträffade på Barisones gård i New Jersey för en vecka sedan.

Lauren Kanarek är fortsatt inlagd på intensivvårdsavdelning för två skottsår i bröstet.

Domaren beslutade nu att Barisone fortsatt ska vara häktad under utredningen.

Händelsen har sin grund i en tvist mellan hyresvärden Barisone och hyresgästen Kanarek. Hon bodde med sin fästman i ett tvåvåningshus på gården medan hon tränade för Barisone, men han ville att hon skulle flytta ut.
Efter ett kort meningsutbyte utanför bostaden sköt Barisone Kanarek två gånger i bröstet med en 9 mm Ruger-revolver, skriver åklagaren.
Kanareks fästman såg genom fönstret hur Barisone avfyrade ett handeldvapen. Barisone sköt även mot fästmannen och träffade en fönsterruta i dörren. Det utbröt ett handgemäng mellan männen där Kanaraks fästman bröt handleden.

Barisons försvarsadvokat hävdade att Kanarek och hennes fästman var husockupanter som var kända för att driva omkring i dressyrvärlden.
Försvarsadvokaten berättade för reportrar att på morgonen samma dag kom en socialarbetare för att följa upp en anmälan från Kanarek och hennes fästman om att Barisone misshandlat två barn som bor på gården, troligen hans sambos två barn.
”Dessa människor skulle göra allt de kan för att skada Mr. Barisone,” sa advokaten.

Barisone anklagas för två mordförsök samt vapenbrott. Enligt domarens beslutat ska han nu fortsatt vara häktad under utredningen.

Den amerikanska organisationen SafeSport, som nyligen blivit mycket omtalad för att ha orsakat att den kände hopptränaren George Morris blev avstängd, har nu meddelat att Michael Barisone inte ska ha rätt att delta i ridsportförbundets aktiviteter.

Michael Barisone var uttagen till OS i Peking 2008, men deltog inte eftersom han och hans häst inte blev ett av de tre ekipage som fick ingå i laget. Han tränade Allison Brock i det amerikanska laget som vann brons vid OS 2016 i Rio de Janeiro. Michael Barisone driver både ett dressyrcenter i New Jersey och en träningsanläggning i Loxahatchee, Florida, nära Wellington.

Källa: Dressage-News.com

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.