Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W vann SM-guld i Falsterbo 2020. Nu ingår de i det svenska Nations Cuplaget. Foto Kim C Lundin

SM flyttas

Skogslottens hopp-SM flyttar till Mantorp Hästsportarena

Skogslottens arrangemang med SM i hoppning för ponny och ridhäst den 9–15 augusti kommer att genomföras på Mantorp Hästsportarena.
– Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna använda en befintlig arena som kan erbjuda goda förutsättningar för att kunna genomföra arrangemanget. Det skapar möjligheter för oss att genomföra tävlingarna på ett mycket bra sätt, trots den osäkerhet som råder i samhället, säger Ann Lundberg, tävlingsledare.
Skogslottens Ryttarförenings SM i hoppning har fått planera om ett antal gånger. Inriktningen var från början att genomföra arrangemanget på Bråvalla i Norrköping i juli 2020. På grund av pandemin fick arrangemanget flyttas till augusti 2021. Tanken var att bygga upp en hel tävlingsanläggning på det nedlagda flygfältet med ridbanor, stallar, utställningsytor, restauranger och publikarena.
Tävlingsledningen har arbetat intensivt med att hitta lösningar på de utmaningar som de nuvarande restriktionerna innebär. I nuläget är det oklart vilka förutsättningar som råder i augusti. Lösningen blev att samarbeta inom Östergötland för att kunna använda en befintlig anläggning, som både innebär ett lägre risktagande och bättre förutsättningar.
– Den här lösningen skapar större säkerhet för alla – både för våra tävlande, samverkanspartners och för föreningen. Vi hoppas fortfarande på att det är möjligt att kunna ta emot både besökare och utställare, men det kommer vi få återkomma till, säger Ann Lundberg
VD på Mantorp Hästsportarena Linda Nordvall välkomnar samarbetet och ser även hon flera fördelar.
– Med alla faciliteter på vår arena och vårt fina underlag på banan kommer det tävlingsmässiga inte innebära några konstigheter. Vi har ett väletablerat samarbete med restaurangerna på arenan så vi har stora möjligheter att vara flexibla utifrån de regler som gäller vid tävlingstillfället. Detta ska bli jättekul, säger hon.

Tanken var tidigare att kunna tävla på två banor samtidigt, men flytten till Mantorp innebär att man genomför tävlingarna på en bana. Det innebär i sin tur att tävlingstiden förlängs till den 9–15 augusti med SM för ponnyer i början av veckan och för ridhäst senare under veckan.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.