Snart kommer en ny hästfilm

Fina recensioner för en ny hästfilm om en medelålders kvinna som bestämmer sig för att börja föda upp kapplöpningshästar.

Nu kommer en ny hästfilm, med underbara Toni Collette som spelar en medelålders kvinna i en avfolkad gruvstad i södra Wales. Hon sliter med två jobb, barnen har flyttat hemifrån och hennes man sitter mest framför tv:n. När en kund i baren där hon jobbar skryter om sina framgångar inom hästkapplöpning väcks hennes intresse. Hon berättar för maken att hon ska köpa ett avelssto. Och så gör hon det.

Hon lyckas dra ihop ett gäng lokala investerare för att betäcka stoet och föda upp ett föl, som får namnet Dream Alliance. Ska hon nu lyckas få den stora tränaren att ta sig an hästen?

Regissören Louise Osmond vann publikpriset på Sundance filmfestival 2015 med dokumentären Dark Horse. Nu visade hon den nya filmen Dream Horse på Sundance i veckan. I april och maj får den premiär.

Filmen har hittills blivit väl mottagen och branschtidningen Variety skriver: ”Den skapar genuin underhållning och är inte bara ännu en manipulativ feelgoodfilm.” De tycker också att kapplöpningsscenerna är väl genomförda och att skådespelarna gör utmärkta insatser.

Trailer för Dream Horse

Trailer för Louise Osmonds dokumentär Dark Horse:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.