Sneakers för hästar – från 13.000 kronor

Sneakerskonstnären Marcus Floyd har skapat sneakers för hästar – med inspiration från Adidas, Nike och New Balance. Kollektionen Horse kicks, som ska auktioneras ut vid en välgörenhetsauktion med ett utropspris på 13.000 kronor.

Sneakers Marcus Floyd

Marcus Floyd är sneakerskonstnär och skapar specialdesignade sneakers för privatpersoner och olika projekt. Nu har han fått bita i något alldeles speciellt – att skapa sneakers för hästar i samarbete med Lexingtons turistbyrå VisitLEX. Kollektionen som kallas Horse Kicks, ska auktioneras ut vid välgörenhetsevenemanget Sneaker Ball Lex i november och pengarna ska gå till lokala minoritetsorganisationer.

Utropspriset är cirka 13.000 kronor.

Skorna är skapade med skyddsskor för hästar som grund och hämtar inspiration från Adidas, Nike och New Balance.

– Ett av mina galnaste samarbeten hittills, skriver Marcus Floyd i sina sociala medier.
– Det var en häftig process att försöka tänka ut hur en sneaker för hästar skulle se samtidigt som jag försökte använda så mycket som möjligt från en riktig sneaker. Det var en unik utmaning.

Han skriver också att i Lexington finns några av världens främsta hästidrottare.

– De här multimiljonärerna har alldeles för länge försetts med tråkiga, traditionella hästskor. Horse Kicks har kommit för att ändra på det.

– Om Lebron James kan ha sina egna specialdesignade sneakers, varför ska inte American Pharao ha det också? säger Mary Quinn Ramer, ordförande för VisitLEX.
Målsättningen med projektet för VisitLEX är att skapa uppmärksamhet kring den hästtäta Bluegrassregionen och hela staten Kentucky.

Marcus Floyd har lagt 17 timmars arbete på varje set med skor. Man kommer även fortsättningsvis att kunna beställa skor för hästar från honom och då går 10 procent av intäkterna till välgörenhet.

Skorna i Horse Kicks-kollektionen är inspirerade av  Fragment x Air Jordan 1 High, ”Court Purple” Jordan 1, ”Dazzling Blue”, och New Balance 650. Skorna har provats på verkliga hästar och ska vara fullt användbara.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.