Brand hos världscupfinalisten Kelli Cruciotti. Bild från hennes Facebooksida.

Stallbrand hos världscupfinalisten – 3 hästar döda

Tre hästar dog i en stallbrand hos världscupfinalisten Kelli Cruciotti, som väntas till Göteborg i april. I nuläget är det oklart om hon kan åka till finalen, men en insamling görs för att hjälpa familjen.

Tidigt på torsdagsmorgonen bröt det ut en stallbrand hos världscupfinalisten Kelli Cruciottis familjegård Serenity Farm i Wellington, Florida. Branden dödade tre hästar och skadade en brandman och två andra personer, 18 hästar kunde räddas.
Hästarna som omkom i branden ägdes inte av familjen Cruciotti.

Rapporten om branden har ännu inte offentliggjorts och brandorsaken är inte känd.

Det var verkligen lycka som i ett ögonblick förbyttes i sorg hos familjen Cruciotti. 21-åriga Kelli hade alldeles nyss kvalificerats till världscupfinalen i Göteborg den 3-7 april och börjat förbereda sig för resan. Hennes placeringar i senaste omgången på Live Oak i Ocala, Florida, var avgörande.

”Vi är tacksamma för all hjälp vi fick mitt i natten med hästsläp, foder och att hjälpa till att leda hästar bort från gården”, skriver Kelli Cruciotti på Facebook. ”Vi förlorade allt i vår sadel- och foderkammare.

 

Det startades omedelbart en crowdfunding för att hjälpa familjen, som i skrivande stund samlat in 29.620 dollar (nästan 300.000 kronor)

 

Fem hästar dog i branden hos dressyrfamiljen Rothenberger

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.