Lisen Bratt Fredricson. Foto Marielle Andersson Gueye

Stor intervju med Lisen Bratt Fredricson: ”Vår sport fostrar hårt arbetande, självständiga och starka kvinnor”

I en stor intervju i World of Showjumping porträtteras Lisen Bratt Fredricson, som ju är högaktuell här på Ridenews med sin nya tv-serie Lisen knackar på.

I intervjun säger hon bland annat:
– Jag tror det började när jag var barn. Jag hade alltid massor av projekt, sålde äpplen vid vår grind, lekte ridskola, skrev listor, sålde berättelser – när jag lekte var det alltid i form av någon affäresverksamhet. Jag ritade alltid mycket och ett av mina favoritobjekt var att skissa upp gårdar. Visa var stallen skulle vara, parkering – jag älskade att göra en bra plan.

Hon säger där också att en del i hennes projekt som hon gillar är att matcha rätt människor för uppgiften.
– Det är vad jag verkligen gillar, att sammanföra människor, olika människor som kompletterar varandra med sina olika kvaliteter. Jag tycker om att ha kontrollen själv, men när jag kan delegera till någon som är bättre på den specifika uppgiften än jag, då kan jag släppa till 100 procent.

Hon talar också om hur det kan vara att vara kvinna och vad ridsporten gör med tjejer:
– Vad som är fantastiskt med vår sport är att den fostrar hårt arbetande, självständiga och starka kvinnor – så känner i alla fall jag. Det är därför som jag önskar att fler barn och tonåringar ska få ta del av det, det är en så utvecklande sport på en rent personlig nivå. FEI har ett stort ansvar här, att se till att sporten förblir öppen och att inte pengar tar över.

Dessutom får vi en föraning om hennes nästa projekt:
– Jag skulle vilja engagera mig mer i integrationen av barn och unga och använda hästar och ridning i det arbetet – det är nästa punkt på min agenda, säger ”hoppningens superkvinna som aldrig får slut på idéer”.

Se Ridenews nya tv-serie Lisen knackar på här > > > I första avsnittet hälsar hon på en annan superwoman, dressyrens grand old lady Ulla Håkanson.

Läs hela intervjun med Lisen här > > >

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.