Storbrand på hästanläggning och ridgymnasium

Det var i en byggnad där man eldar flis som branden startade, nära den stora stallbyggnaden. När branden startade fanns lyckligtvis inga hästar inne.

Både Sigrid och andra i familjen har delat uppdateringar om branden med all information om vad som händer och ber om att slippa bli kontaktade.

Det är andra gången på fyra år som Bergåkra drabbas av en brand.

Sigrid Bergåkra skriver själv på Facebook:
Vi klarar det här också…
Alla är ok, vi är slitna men vi är ok.
Det började brinna idag, Emilia såg rök när hon red förbi fliseldningscentralen på gården, hon var snabb att ringa mig och sen brandkåren. Hon skötte larmningen galant medan vi fick fram brandsläckare. Men Elden sprider sig mycket fortare än man kan tro och allt var övertänt innan brandkåren anlände. Vi fick ut de få hästar som var inne och alla djur höll sig lunga i hagarna. Brandkåren hjältar såklart allihopa, kom från flera kommuner och arbetade metodiskt, och vi med, en viss branderfarenhet har vi nu då det var endast 4 års sen ridhuset brann.
Sinnesnärvaro skulle kunna vara vårt mellannamn, barn och bröder och personal fantastiska! Syskon, Vänner och grannar likaså! Tack! 🙏🏼
Och tack för all omtanke från er vänner, det är inte jobbigt att ni hör av er, men ni kanske inte får så bra återkoppling tillbaka nu. Nu ska vi vila lite, imorgon börjar allt jobb, för vi vägrar ge upp och vårt mindset är nu att få allt till det bättre och ”fortsätt simma” är bättre än att bara deppa ihop. Giv oss lite styrka så klarar vi det här med!

Vi klarar det här också…
Alla är ok, vi är slitna men vi är ok.
Det började brinna idag, Emilia såg rök när hon red…

Publicerat av Sigrid Bergåkra Fredag 16 april 2021

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sigrid Bergåkra (@bergakraparet)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cecilia Bergåkra🇸🇪 (@ceciliabergakra)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Emilia Bergåkra (@bergakraemilia)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.