Bilder från i mars 2019. Foto: Skånsta Ryttare/Privat

Stort reportage om livet efter döden på Skånsta Ryttare

”Många av hästarna har varit hjärntrötta, vilket gör att några av dem fortfarande inte får hoppa eftersom de har lite svårt med koordinationen. Det kan nästan jämföras med när en människa har fått en stroke, och inte klarar för många intryck. De angripna nervbanorna måste få tid att repareras.”

Det säger Ann Borglund på Skånsta Ryttare, som drabbades hårt förra vintern, när 42 hästar av deras hästar insjuknade och fyra dog av ett smittsamt och aggressivt virus.
Idag kan man läsa Malin Franssons på DN stora reportage om hur livet blev sedan.

– Ponnyn som insjuknade sist var inte redo att vara med på lektioner förrän i förra veckan, och den går bara några dagar i veckan, berättar Skånsta Ryttares ridskolechef Ann Borglund i DN:s reportage från anläggningen idag, tio månader efter att de drabbades svårt av EHV-1:virusets framfart. 42 av stallets 63 hästar insjuknade och fyra dog. 25 av hästarna drabbades av den komplicerade, neurologiska varianten av viruset. Först i maj kunde man öppna verksamheten igen.

I reportaget berättar Ann Borglund också om att hon kommer att lämna in anmälan när det gäller hur rutinerna fungerade hos djursjukhuset och om sin kritik mot Svenska ridsportförbundet. Tack vare att man tidigare utökat sin försäkring kompenserades ridskolan för en del av inkomstbortfallet.

Låst artikel – som prenumerant kan du läsa hela reportaget här i DN > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.