Foto Fredrik Jonsving

Stortävling för ponnyer med helt nytt koncept

Agria Pony Trophy är tillbaka som en helt ny typ av tävling för svenska ponnyryttare. Det nya konceptet öppnar upp för ryttare på lägre nivå. Finalen går på succétävlingen Jönköping Horse Show på Elmia.

Agria Pony Trophy har nu ett nytt upplägg och kommer att bli en helt ny typ av tävling för svenska ponnyryttare i kategorierna B, C och D. Från sommaren och fram till tidig höst samlar ryttarna poäng genom att tävla på lokala och regionala tävlingar i landet. För kategori B gäller särskilt angivna kvalplatser. Finalen rids sedan under Jönköping Horse Show på höstlovet, den 30 oktober – 3 november.

Lisen Bratt Fredricson, som står bakom Jönköping Horse Show gillar det nya upplägget för Agria Pony Trophy, som nu blir tillgängligt för de yngsta inom svensk ridsport.

– Vi är mycket glada över att få återuppta Agria Pony Trophy och arrangera finalen under Jönköping Horse Show. Med detta blir vår vision om att skapa en bred mötesplats än mer uppfylld. Det har länge varit en dröm att kunna erbjuda ponnyryttare på lägre nivå en möjlighet att rida på Jönköping Horse Show, säger Lisen i ett pressmeddelande.

Mellan 1 juni och 1 oktober kommer ponnyryttare i hoppning och dressyr kvala runt om i landet till den stora finalen på Elmia i Jönköping.

– Det känns jättekul att vi nu kan bjuda in ponnyryttare på lägre nivåer att rida om attraktiva finalplatser på en internationell arena, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef för häst på Agria Djurförsäkring.

Så här går kvalet till:

Agria Pony Trophy går i LB hoppning respektive LB:1 dressyr och är öppen för ryttare som under de senaste 24 månaderna inte startat Msv B hoppning eller högre. Ponnyekipage med C och D ponnyer kvalificerar via rankingsystem, där de kan samla poäng på samtliga lokala och regionala tävlingar i Sverige. För kategori B gäller särskilt angivna kvalplatser.

I hoppningen kvalificerar de 15 bästa ekipagen i kategori B, C och D. I dressyren kvalificerar de fem bästa ekipagen i respektive kategori.

Anmälan öppnar 29 april och är öppen under hela kvalperioden, 1 juni – 1 oktober.

Mer info om Agria Pony Trophy > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.