Foto Ulrika Malm, FEI, Fredrik Jonsving

Svenska Ridsportförbundet får ännu en miljon till trygghetsprojektet

Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk har haft ett helt frivilligt, oavlönat uppdrag som ambassadörer i Svenska Ridsportförbundets projekt Trygga Ledare. Ett projekt som hittills har fått 3.750.000 kronor från Hugo Stenbecks stiftelse Projektet har drivits i samarbete med organisationen Friends, som fått lika mycket för sitt arbete. Nu kan förbundet få ännu en miljon för att driva projektet vidare i en ny riktning med fokus på sexuella trakasserier.

I dag kan Svenska Ridsportförbundet få ytterligare 1 miljon kronor för att jobba vidare med projektet Trygga Ledare.

Svenska Ridsportförbundet har sedan 2019 fått totalt 3 750 000 från Hugo Stenbecks Stiftelse för sin satsning på projektet Trygga Ledare.Organisationen Friends som under de första tre åren drev projektet tillsammans med förbundet har fått lika mycket. Projektet avslutades vid årsskiftet, men Ridsportförbundet fick 1 miljon kronor även för i år.
Pengarna har dock inte gått till arvoden för de tre ambassadörerna för projektet – Peder Fredricsson, Vanessa Falk och Stephanie Holmén, som medverkat helt frivilligt utan lön.
– Det gjorde jag för att jag ville hjälpa till, säger Stephanie Holmén till Sveriges Radio.

– Ett omfattande arbete under 2022 är att få in det omfattande materialet från projektet i förbundets utbildningar, säger projektledare Cathrine Andersson till radion.

Framåt ska projektet ha ett särskilt fokus på att förebygga sexuella trakasserier.

Lyssna på inslaget hos Radiosporten:

Om projektet Trygga Ledare > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.