Svenskar slåss om internationella uppdrag

Lisen Bratt Fredricson, Ludwig Svennerstål, Niklas Lindbäck och Patrik Kittel är alla samtliga toppnamn inom sina discipliner. Gemensamt har de att de alla ansökt om en plats i FEI:s respektive grenkommittéer.

Lisen Bratt Fredricson har en gedigen meritlista på hoppsidan. Lisen har varit med i så väl flera OS som har gedigen erfarenhet inom hoppsporten i stort. Lisen är en erkänd entreprenör inom hästnäringen och började den banan redan i unga år. I 42-åringens brev till FEI-kommittén står bland annat att läsa att ryttaren vill vara en del i de stora evenemang som sporrade henne själv som barn att ta sig till toppen. Lisen Bratt Fredricson bor på Grevlundagården tillsammans med regerande europamästaren och maken Peder Fredricson.

 

Patrik Kittel, född 1976, ansöker om en plats i dressyrkommitén. Patrik är en av Sveriges absolut bästa dressyryttare och ligger just nu åtta på världsrankingen. Patrik är stationerad i Tyskland och beskriver i sitt personliga brev hur han med sn gedigna erfarenhet och stora kontaktnät inom dressyren kan bidra med infallsvinklar. och därmed kan föra sporten framåt. Patrik började rida som elvaåring och var snart nog på det klara med att han hörde hemma i eliten.

 

Niklas Lindbäck vill in och påverka i fälttävlansvärlden. Ryttare, som i år blir 44, menar att sporten är under ständig utveckling och att han vill vara med och påverka. Lindbäcks meriter sträcker sig bland annat till svensk och nordisk champion och medverkan i så väl OS som VM. ”Jag tror starkt på att den enda vägen framåt är tillsammans i ett samarbete med alla hästar och där alla är involverade”, skriver han i ansökan.

 

Ludwig Svennerstål är allra yngst på svensksidan men ansöker om en plats i fälttävlanssektionen. Ludwig är extremt erfaren inom fälttävlan. Han föddes 1990. Ludwig Svennerståhl beskriver i sin ansökan att han vill föra sporten samman och stänga luckan som han upplever finns mellan det internationella ridsportsförbundet FEI och ryttarna. Ludwig är stationerad i USA och har starka meriter i bland annat OS i Rio.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.