Patrik Kittel och Henrik Ankarcrona. Foto Fredrik Jonsving

Svenskar tar över i FEI – Henrik och Patrik in i kommittéerna

Patrik Kittel och Henrik Ankarcrona har valts in i internationella ridsportförbundet FEI:s dressyr- respektive hoppkommitté.

Henrik Ankarcrona har utsetts till medlem av FEI:s hoppkommitté på fyra år, 2019-2023 och ersätter holländske Rob Ehrens.
Hoppkommittén består av Stephan Ellenbruch, Tyskland, som är ordförande, vice ordförande, bandesignern Santiago Varela från Spanien, Daniela Garcia Nigaglioni från Mexiko och Kazuya Hirayama från Japan.  Ryttarrepresentanten Cian O’Connor. har avsagt sig sitt uppdrag och han ersätts tills vidare av svenska Maria Gretzer, som är de aktivas representant i FEI:s verkställande utskott, i väntan på en ersättare.

Patrik Kittel har utsetts till medlem av FEI:s dressyrkommitté på fyra år, 2019-2023 och ersätter Klaus Roeser från Tyskland. Förra året kandiderade Patrik till en plats som ryttarrepresentant i dressyrkommittén, men istället valdes då spanska ryttaren Beatriz Ferrer-Salat in i kommittén. I år kandiderade Patrik istället i egenskap av tävlingsarrangör, som ansvarig i Saab Top 10 Dressage i Stockholm.

Vanligtvis tar tävlingsarrangörernas organisation, Association of International Dressage Event Organizers (AIDEO), fram en kandidat, men denne, Christof Umbach (show director för CDI Leudelange och en femstjärnig dressyrdomare), förkastades av dressyrkommittén som istället valde Patrik Kittel.

Dressyrkommittén kommer nu att bestå av Frank Kemperman, ordförande samt Irina Maknami  från Ryssland och George Williams, USA och Andrew Gardner, Storbritannien, samt ryttarrepresentanten Beatriz Ferrer-Salat och Patrik Kittel, representant för tävlingsarrangörerna.

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.