Foto: Fredrik Jonsving

SvRF säljer sin del – Breeders Trophy ska göras om

SWB blir ensam ägare av Equine Swede Horse AB. Detta efter att Svenska Ridsportförbundet, SvRF, säljer sin del.

Equine Swede Horse AB har som huvudsakligt uppdrag att arrangera och förvalta Breeders Trophy. Tidigare har bolaget varit ägt till hälften av SvRF och till hälften av SWB. Bolaget bildades för 30 år sedan.

– Vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen och göra något riktigt bra av det här, vi har förändringar på gång som vi tror att såväl ryttare som uppfödare och publik kommer uppskatta, säger Helen Uddefors, vd för SWB i ett pressmeddelande.

Samarbetet fortsätter

Ulf Brömster, ordförande i SvRF kommenterar försäljningen såhär i pressmeddelandet.

– Förutsättningarna för uppfödning, utbildning, träning och tävling av de unga hästarna har förändrats över åren och vi ser med anledning av detta över hur vi kan stödja verksamheten på bästa sätt.

Dock menar man att samarbetet mellan förbundet och SWB inte upphör till följd av försäljningen.

– Vi har haft ett långt och givande samarbete inom ramen för Swede Horse och det kommer att fortsätta, men i andra former, säger Ulf Brömster.

– Förbundet ser också över hur vi kan ge samma utvecklingsmöjligheter för hästar utanför Breeders Trophy-systemet. Det vill säga i vilka former ett championat skulle kunna bedrivas.

Förändringar

Arrangören SWB öppnar  nu för att tävlingen kommer att förändras redan under 2019. Arrangören lovar att berätta hur, inom kort. Klart är att den kommer att avgöras på Flyinge.

– Det har varit många diskussioner om var tävlingen ska avgöras tidigare men Flyinge är rätt plats. Ytterligare ett mål med tävlingen är att kunna marknadsföra unga hästar internationellt och Flyinge har nära till såväl Kastrup som bilvägen ut i Europa, säger Helen Uddefors.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.