Tobbe Larsson.

Tobbe Larsson står värd för Käpphästens Dag

Tobbe Larsson har under flera år velat göra en stor käpphäst-tävling på sin gård.
Nu har drömmen äntligen blivit sann.
Det trillade sedan in en vänlig förfrågan på instagram om en familj fick göra en ”Nicke” käpphäst, Tobbe gillade bilden så mycket att han la upp den på Instagram.
Och bara efter ett par timmar så kom ett meddelande från fyra tjejer på Varbergs Ridgymnasium som har ett UF-företag där de arrangerar Käpphästtävlingar.
Tobbe gillar företagsamma ungdomar och han bjöd in dem till ett möte. Resultatet av det mötet kommer nu att bli Käpphästens Dag hos Tobbe den 30 maj och 18 juli.
– Jag vill skapa Käpphästens dag som glädjens dag. Det blir käpphästtävlingar, utställare, hoppborg och vår nya stolthet på gården, restaurangen 15 Minuter En Kvar, som håller öppet och här kan ni avnjuta god mat eller en god fika.
– Vi kommer även att ha korvförsäljning nere vid ridhuset. Då vi inte har så många käpphästar på gården så blir det även riktiga hästar i hagarna runt ridhuset säger Tobbe Larsson.
Samling sker kl 10.00 för välkomnande och genomgång om hur dagens upplägg är.
En härlig dag för hela familjen, man kan tävla, rida fram, träffa nya och gamla vänner. Och föräldrar samt medföljande kan sitta på den bekväma läktaren i ridhuset och heja på de tävlande eller gå runt på de olika aktiviteterna som finns på gården.
Samtliga deltagare får en exklusiv affisch med sina namn, signerad av Tobbe.
Under signeringen finns även möjlighet att ta foto med Tobbe.
I clear round får alla felfria starter rosett. I övriga klasser får första till tredje pris rosett.
Prisceremoni och ärevarv kommer att hållas i respektive klass.
Uppvärmning sker på utomhusarenan och tävlingarna inomhus i ridhuset, det är fiberunderlag på båda arenorna. Så vill man hoppa utan skor går detta utmärkt.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.