Tomas Eriksson tävlar mot handbollsspelaren Linnea Torstensson i Mästarnas mästare. Foto Janne Danielsson/SVT

Tomas Eriksson åkte ut från Mästarnas mästare

Fyrspannskusken Tomas Eriksson var ridsportens man i SVT:s Mästarnas mästare, men på söndagskvällen åkte han ut ur tävlingen.

Tomas Eriksson. Foto Janne Danielsson/SVT

I nattduellen mot före detta simmaren Therese Alshammar åkte fyrspannskusken Tomas Eriksson ut ur Mästarnas mästare i SVT, men han har fortfarande en chans att komma tillbaka vid ett mästarkval längre fram.
Tomas sista match handlade om reaktionssnabbhet och där var Therese Alshammar snabbast.

– Det är väldigt tufft för en sådan här kropp att behöva tävla mot de unga atleterna, säger han till tidningen Aftonbladet.

Nattduellen går ut på att de tävlande ska ta tag i det ljus som släcks – snabbast vinner. Therese Alshammar vann första ronden, Tomas den andra. I den tredje vann dock Therese – inte oväntat, en simmare måste vara reaktionssnabb för att få bra starter.

 

Foto Janne Danielsson/SVT

Tomas hoppade in i sista minuten innan tävlingsstart efter att andra deltagare hoppat av och hade inte möjlighet att förebereda sig innan han gick direkt in i hetluften.

– Jag fick bara sex dagar på mig. De andra visste om det ett halvår i förväg.

– Det har varit jätteskoj, helt fantastiskt fast jättetufft. Så hade jag lite otur i år också att hamna med sådana som precis avslutat sin karriär, säger han i programmet.

Nu har han dock chans att komma tillbaka i Mästarkvalet.

Tomas Eriksson tävlade mot Therese Alshammar, André Myhrer, Linnea Torstenson och Fredrik Lindström. Foto Janne Danielsson/SVT

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.