En brusten artär fick hästen Natasha Gulpin red att falla så olyckligt att hennes liv inte gick att rädda. Bilden är enbart en illustration och ej relaterad till olyckan. Foto: Kim C Lundin

Tragisk ridolycka kostade ryttare och häst livet

Den unga brittiska fälttävlansryttaren Natasha Gulpin har omkommit i en ridolycka under arbetet i det galoppstall där hon jobbat i flera år.

Det är Horse and Hound som skriver om den otroligt tragiska utgången på ett vanligt träningspass hos tränaren Iain Jardine, i Dumfries, Skottland. Den 22-åriga Natasha Gulpin var fälttävlansryttare med eget inackorderingstall. Hon arbetade heltid hos galopptränaren och hade flera års erfarenhet.

Olyckan skedde under en gräsagalopp på gallopstallets anläggning. Den tragiska olyckan hände när den häst Natasha Gulpin red drabbades av en brusten artär under galopparbetet. Förloppet var snabbt och ridolyckan var omöjlig att undvika när hästen gick omkull. Natasha Gulpin fördes till sjukhus i Glasgow där hon avled lite mer än ett dygn senare.

Natasha Gulpin sörjs av sin pojkvän, familjen med föräldrar och systrar, kollegor i teamet och vänner. Hästen gick inte att rädda utan dog på platsen.

Källa: Horseandhound

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.