Foto Fredrik Jonsving

Flera svenska tävlingar denna helg inställda på grund av coronaviruset

Flertalet svenska ridklubbar ställer in sina tävlingar denna helg. Flyinge nästa vecka är också inställt.

Nybro Ridklubb meddelar:
OBS! Inställd tävling Vi har ikväll tagit beslutet att ställa in söndagens tävling på grund av smittspridningen av coronaviuset. Alla som har betalat kommer att få tillbaka sina anmälningsavgifter, och måste skicka era kontonummer för att återbetalning ska kunna ske. Vi tycker att det är hemskt tråkigt men vi känner och tror att det är rätt beslut. Hoppas vi ses senare under våren. MVH Veronica Axeborg- Sekretariatet Nybro ridklubb

Skellefteå Ridklubb har denna info i anslutning till tävlingen i Equipe:
TÄVLINGEN INSTÄLLD P.G.A. CORONA -19 Godkänt av distrikt 12/3 kl. 8,30

Umeå skriver:
Tävlingarna är tyvärr inställda efter rekommendation av Västerbottens ridsportförbund med anledning av Coronaviruset.
Naturligtvis får alla anmälare tillbaka startavgifterna och uppstallningsavgifterna.
Tänk på att anmäla ert kontonummer till Swedbanks kontoregister för att undvika att få en utbetalningsavi på återbetalningen.
https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister.html
Hoppas att detta går över snart så vi får tävla igen,
Mvh Tävlingsledningen för Umeå ryttarförenings dressyr

Även Sundsvalls Ridklubb ställer in helgens tävlingar.

Lurbo Ridklubb:
MARSHOPPET INSTÄLLT Med anledning av rådande smittspridning av coronaviruset covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer liksom Svenska Ridsportförbundets råd till alla tävlingsarrangörer. Tävlingsledningen har nu på morgonen beslutat att ställa in Marshoppet, då omständigheterna gör att vi inte kan genomföra helgens tävlingar på ett säkert och trevligt sätt. Anmälningsavgiften kommer givetvis att betalas tillbaka, men vi ber om lite tålamod eftersom betalningssystemet i TDB är nytt. Vi väljer att arrangera en tävlingdag i juni och en i oktober istället, så varmt välkomna till oss då. Vi återkommer med datum för dem. Vi vill på detta vis ta vårt samhällsansvar och hoppas att vi i och med det här beslutet bidrar till att plana ut smittkurvan. Var rädda om varandra – på lite avstånd och med rena händer 🙌🏻 Tävlingskommittén Lurbo Ridklubb

Linköpings fältrittklubb genomför endast  Ponnyallsvenskan, ställer in övriga klasser:
Linköpings fältrittklubb har i samråd med Svenska Ridsportförbundet och Östergötlands Ridsportförbund beslutat att endast genomföra Folksam Ponnyallsvenska, klass 5 och förklassen, klass 7, endast för ekipage från deltagande klubbar, klass 5. Övriga klasser ställs in.
Man kommer att arrangera tävlingen utan publik och uppmanar tävlingsdeltagare att följa Svenska ridsportförbundets riktlinjer att endast medföra en medhjälpare till tävlingen För att undvika att folksamlingar uppstår på anläggningen kommer endast enklare förtäring serveras i cafeterian.

Ljungby flyttar klasser:
Pga Regeringsbeslutet angående Coronaviruset har vi tillsammans med förbundet tagit beslut att flytta klass 3 1.10 lördag 14/ 3 till söndagen 15/3 för att sprida starterna. Vi kan dessvärre ej heller flytta för mycket starter mellan dagarna. Vi kommer inte heller ha möjlighet att ta emot efteranmälningar via tdb. Ryttare som väljer att stryka sig helt från klass 3 erhåller startavgiften åter. Vi hoppas på överseende då alternativet hade varit att ställa in tävlingarna.

Vänersborg ryttarförening – Marshoppet INSTÄLLT

Sorunda Ridklubb ställer in på grund av smittorisk.

 

Uppdaterad smittinfo från Svenska Ridsportförbundet > > >

Ridenews uppdateringar om tävlingar i Sverige och världen med anledning av coronaviruset > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.