polis olycka trafik brott vanvård misshandel djurskydd

Två gripna för våldsamma rånen mot gårdar i Skåne

Nu rapporterar TT att två personer som misstänks för de våldsamma rånen mot gårdar i Skåne den senaste tiden har gripits och begärts häktade.

De senaste veckorna har flera våldsamma rån mot avsides belägna gårdar skett på Österlen och även i andra delar av Skåne. Nu begärs en 18-årig kvinna och en 30-årig man häktade vid Ystad tingsrätt, misstänkta för rånen.

Det var några timmar efter ännu ett grovt rån som inträffade i torsdags, som man grep kvinnan och mannen i Malmö.
Vid torsdagens rån i Vollsjö i Sjöbo kommun, blev en äldre kvinna och en man i 85- respektive 90-årsåldern, hotade med kniv och misshandlade i sitt hem. Den rånade 90-åringe mannen fick föras till sjukhus.

Efter att rånarna lämnat brottsplatsen i en bil kunde de spåras till Malmö där de greps. Nu misstänks de för de många rånen som begåtts mot gårdar i Skåne den senaste tiden. De begärs häktade på sannolika skäl, förutom för Sjöborånet, även för rån mot bostäder i Tomelilla, Vollsjö och Trelleborg.

30-åringen misstänks även för inblandning i det uppmärksammade våldsamma rånet mot greve Carl Piper på hans gods i Ystadtrakten som inträffade för knappt två veckor sedan.

Polisen har via sociala medier varnat för rånarna som uppträtt mycket aggressivt och haft liknande tillvägagångsätt vid rånen. De har kört in med bil vid gårdsplanen och försökt tränga sig in i bostäderna genom att ringa på och tvinga sig in i huset.
Polisen har bedrivit i ett intensivt utredningsarbete och fått många tips.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.