Hingstparaden i Warendorf. Foto CDC, Michael Sch.

Tyska coronautbrottet stänger häststaden Warendorf

Det nya coronautbrottet i Tyskland drabbar hjärtat av den tyska ridsporten och hästaveln.

Det stora coronautbrottet som sprider sig från köttfabriken Tönnies i tyska Nordrhein-Westfalen gör nu att även ”häststaden” Warendorf är satt i lockdown.

1540 av 6140 anställda på köttfabriken har testats positivt för coronavirus och det finns smittade även i deras familjer. Staden Warendorf, där tyska ridsportförbundet har sitt huvudkontor och där flera stora hästevent och tävlingar skulle ha hållit de närmaste dagarna, ligger bara 30 kilometer från fabriken. Nu har allt fått ställas in.

Lockdown gäller fram till 30 juni, men kan förlängas. Det innebär att all inomhusidrott och alla större evenemang är förbjudna, i stort sett alla allmänna platser stängs, skolor stängs och butiker och restauranger omfattas av strikta regler. Testningen, som hittills varit omfattande i Tysklan, ska utökas ännu mer.

Den planerade visningen av ston som Westfaliska stamboksföreningen skulle ha hållit idag har ställts in. Ridsportförbundet har ännu inte meddelat vilka andra aktiviter och tävlingar som påverkas.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.