Team USA vid Nations Cupsegern i februari 2020 - Margie Goldstein-Engle - Royce; Laura Kraut - Confu; Robert Ridland, Chef d’Equipe; Beezie Madden - Darry Lou and Jessica Springsteen - RMF Zecilie. Foto FEI/Shannon Brinkman

USA siktar på tävlingsstart om en månad

Nu har det amerikanska ridsportförbundet jobbat fram riktlinjer för att kunna återuppta ridsporttävlingar i USA från den 1 juni. Ansiktsmask för alla på tävlingsplatsen, extra personal som desinficerar alla ytor och nya avtal där man friskriver arrangörerna från att bli stämda om någon smittas av Covid-19 är några av åtgärderna för att kunna genomföra detta.

Amerikanska ridsportförbundet presenterade igår omfattande riktlinjer för hur man ska kunna återuppta ridsporttävlingar i USA igen från den 1 juni.

En serie tävlingar med hopp- och hunterklasser som arrangeras vid Wellingtons Palm Beach International Equestrian Center i Florida från den 3 juni kommer att sätta gränsen vid 3 personer + ryttaren: tränare, hästskötare och en familjemedlem.

– Vi måste vara medvetna om att inte bli en börda utan vara del av lösningen. Som tränare står vi i frontlinjen av detta, säger tränaren John Madden (Beezie Maddens make).

Återupptagandet av tävlingarna måste godkännas av delstaterna och de lokala myndigheterna och kommer att variera över USA.

En av frågorna är hur man exempelvis placerar dressyrens domare och skrivare på säkerhetsavstånd.

Man har också förnyat avtalen som tävlande får skriva på för att garantera att inte stämma ridsportförbundet eller tävlingsarrangörerna vid händelse av en olycka – de omfattar nu också risken att smittas av Covid-19.

Man kommer att be alla som vistas på tävlingsområdena att bära ansiktsmasker.
Det kommer att finnas extra personal som desinficerar hinder, utrustning och alla ytor runt tävlingsområdet.
Man kommer att övervaka att alla upprätthåller ”social distansering”.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.