Alice och hennes familj förlorade allt i branden. Nu rycker många ut för att hjälpa till. Bland dem Sara Dolvander på Stigsbergs gård. Foto: Privat

Vaknade av att huset brann – ryttarelit hjälper till med insamling

Familjen i Häggeby hade haft strömavbrott i ett dygns tid. Dottern Alice vaknade sedan mitt i en mardröm. På grund av kylan sov 15-åringen framför den öppna spisen och vaknade av att huset brann.

Alice Lindqvist vaknade av att brandlarmet tjöt och att rummet höll på att fyllas med rök. Det konstaterades att det börjat brinna bakom murstocken och räddningstjänsten larmades. Familjen kördes till sjukhus där man konstaterade att alla mådde bra efter omständigheterna.

Alice är en 15-årig hoppryttare som har sin häst uppstallad på CC Studs anläggning i Häggeby och där stallgång med paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag. Felicia beskriver Alice som en mycket ambitiös och noggrann tjej som alltid sätter hästens välbefinnande i första rummet.

Alice familj fick lämna sitt hem i kläderna de hade på sig när branden utbröt och i princip alla tillhörigheter är vatten eller rökskadade. I källaren hade familjens nedpackade skidkläder klarat sig och där hittade Alice en jacka som hon kunde ha i stallet. Det är oklart var familjen ska bo under den tiden deras villa byggs upp igen.

Felicia, har nyligen kommit upp på hästryggen efter en höftledsfraktur. Under hennes konvalecens samlade vänner och ridsportsintresserade in pengar för att underlätta. Nu vill Felicia återgälda tjänsten – till Alice med familj.

-Jag har fått mycket stöd av mina sponsorer och även av privatpersoner som samlat in pengar vid min avfallningsolycka, nu vill jag försöka hjälpa Alice i deras svåra situation. Jag skrev  till mina partners och frågade om de ville vara med och skänka kläder som Alice kan ha i stallet, jackor, mössor, ridbyxor med mera. Jag skrev på fredag kväll och inom en timme hade jag fått svar från två som ville hjälpa till, säger Felicia.

Under söndagen blev Alice inbjuden till Stigsbergs Gård Hästsportbutik som öppnade butiken. Där hon fick hämta kläder som hon kan rida i och ha i stallet. Felicia har även träffat Julia Österlund på Agria och fått med sig kläder som ska överlämnas till Alice.

Text: Marie Thulesjö/Angelica Forsberg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.