Sandra Bourbon

Valde bort hästkarriären och satsade på börsen

I ett stort porträtt i tidningen Allas berättar Sandra ”Framtidsfeministen” Bourbon om hur hon ska bli ekonomiskt oberoende och om hur Peder och Lisen Fredricson fick henne att välja bort ridsportkarriären.

– Eftersom pengar styr världen bestämde jag att mina pengar ska jobba för en jämställd framtid, säger Sandra Bourbon i en intervju tidningen Allas.

– Det fanns ingen jämställdhetsfond 2015 och jag hade aldrig investerat pengar i aktier förut, men nu ville jag lägga mitt sparande i jämställda bolag, säger Sandra.

Hon hade dessutom sett att en rad undersökningar visat att jämställda bolag är mer lönsamma än andra. Hon valde ut åtta svenska bolag med jämställd ledning och skapade aktieportföljen Framtidsfeministen som hon delade. Portföljen gick strålande och hon fick många följare.

– Förutom att kvinnorna saknades i de ledande positionerna visade mina efterforskningar att kvinnliga akademikers livslön är 2,8 miljoner lägre än männens och att kvinnor investerar mindre än män. Det leder till att vi får sämre avkastning på våra pengar.

Sandra var från början hästtjej och hade tänkt satsa på en karriär som hoppryttare – men hennes tid på Grevlundagården var avskräckande:

– Det var under mitt år hos elitryttarna Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson som jag förstod att det inte skulle funka. För att lyckas behöver man tio hästar som kostar tio miljoner. De pengarna hade varken jag eller mina föräldrar och därför bestämde jag mig för att plugga istället.

Nu bygger hon en plattform för kurser i privatekonomi, föreläser och satsar vidare med sina investeringar. Om sex år räknar hon med att vara ekonomiskt oberoende.

 

Läs hela artikeln här > > >

Sandras hemsida: framtidsfeministen.se

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.