Foto Christopher Burns/Unsplash

Var branden på ridklubben anlagd?

Polisen skickar nu föremål på analys efter branden som drabbade Åby ridklubb förra helgen.

Det var vid 02.00-tiden under natten till söndagen förra helgen som räddningstjänst och polis fick larm om en brand på Åby ridklubb utanför Norrköping.
En bod som används som sekretariat vid tävlingar förstördes, men branden hann inte sprida sig till andra byggnader.

– En bit ifrån boden finns ytterligare en bod och bakom den hittade polisen brännbart material som någon verkade ha burit dit för att tända på. Vi hittade också en brandsläckare som var tömd i den andra boden, så den var också förstörd, säger Christina Edevärn, förundersökningsledare vid Norrköpingspolisen till Norrköpings Tidningar.

– Det är oklart om de tagit sig in och tömt brandsläckaren eller om den tömts genom ett fönster. Vi vet inte om de bara har velat förstöra eller har ångrat sig när de försökt tända eld, säger Christina Edevärn.

Ridklubben vill inte ge några kommentarer till tidningen, men många personer med koppling till klubben har uttryckt ilska och oro i sociala medier.

Polisen har nu skickat föremål på analys, men vill inte berätta exakt vilka fynd det rör sig om. Området har drabbats av flera bränder, bland annat totalförstördes ett ödehus förra helgen.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.