Varg dödade EU-toppen Ursula von der Leyens ponny

I fredags rapporterade tyska medier att en ponny tillhörande EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen blivit dödad av varg.

I Tyskland har det flera gånger rapporterats att hästar dödats av varg. På kort tid har det nu skett flera vargangrepp på hästar. För två veckor sedan dödades två ponnyer i trakterna kring Hannover, i Niedersaschen. I fredags rapporterades det på nytt att en ponny dödats – tillhörande EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen är känd för sitt engagemang inom ridsporten, som ambassadör för EM förra året och hon har även ridit med i uppvisningar i bland annat Aachen.
Hon har flera egna hästar på en gård i Niedersaschen.

Under natten till fredagen tog sin en varg in i hagen där Ursula von der Leyens dotters ponny gick tillsammans med flera andra hästar. Den 30-åriga ponnyn Dolly kämpade för sitt liv innan den dog, vilket man kunde se tydliga spår av. Enligt grannar ska det funnits flera blodpölar i hagen.

Familjen till EU-kommissionens ordförande uppges vara skakade efter beskedet.
– Hela familjen är fruktansvärt upprörda, säger en talesperson för Ursula von der Leyen till tidningen Haz.

Man räknar med att de DNA-prover som tagits kommer att visa att det är samma vargindivid som nu dödat tre ponnyer.

Vargarna i området rör sig allt närmare människor och tamdjur och bland annat har en varg vandrat omkring mitt inne i storstaden Hannover. Man tror att det i Niedersachsen finns omkring 350 vargar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.