Stenhård kamp om VM-platser

27 juni är datumet att hålla koll på för den som vill anmäla sitt intresse till unghäst-VM. Det meddelar Svenska ridsportförbundet på sin hemsida.

 

Unghäst-VM hålls i Zangersheide i Lanaken, Belgien mellan den 13 och den 16 september i år. Kravet för att få anmäla sitt intresse är att du har en häst som är fem, sex eller sju år gammal och grundregistrerad i SWB:s stambok. För ryttarens del gäller en minimiålder på 16 år. Förra året deltog 44 nationer, 457 ryttare och 744 hästar. Sverige hade 28 ryttare på plats i Zangersheide.

Sverige har tidigare fått skicka sex hästar i varje kategori, vilket förbundet hoppas få göra även i år. De hästar som ska representera Sverige väljs ut baserat på resultat på svenska och internationella tävlingar. Valet görs sedan av landslagsledningen i hoppning, Magdalena Hermelin och SWB:s representant Lars Berglund.

Det finns också möjlighet att ansöka om så kallat wild card för hästar som är födda utomlands, men rids av svenska ryttare. För att få ett wild card måste förbundet skicka in så väl resultat som motivering till varför ett wild card är lämpligt. Utöver det sker en uttagning till hoppning för godkända hingstar som är åtta år eller äldre i FEI Zangersheide Sires of the World

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.