Sylve Söderstrand och Lisen Bratt Fredricson är tillsammans med Jan-Olof "Jana" Wannius ansvariga arrangörer på Elmia. Nu kommer Sylve och Lisen att bjuda på sin långa erfarenhet i olika workshops. Foto: Kim C Lundin

Elmiasatsning på unga ryttare – kompetensboost utlovas

Elmia Scandinavian Horse Show och landets största försäkringsbolag för häst gör en gemensam satsning för ungdomar  med sikte på kunskapsförmedling under ledning av några av sportens kända profiler.

Det är Agria Djurförsäkring som bjuder besökande ungdomar på workshops enligt konceptet lösgodis – delta i det du själv tycker är kul och stimulerande. Lördagen 13 oktober viks åt kunskapsförmedling via kända sportprofiler och aktörer som coachen och mentala tränaren Andy Swärd och de tävlingsansvariga på plats Lisen Bratt Fredricson och Sylve Söderstrand. Stephanie Holmén och Carl Hedin kommer att hålla i delar av programmet såsom sin clinic.

Några av de många ämnen som tas upp under dagen är framridning, uppvärmning, bangång, anpassning av sadel och utrustning, förebyggande hälsovård, säkra transporter, köp och försäljning av häst samt proffsgroomarnas tips för tävlingsfina dressyr- och hopphästar.
– Vi vill jobba med hästens hållbarhet och det här är ett utmärkt sätt att öka kunskapen i en viktig målgrupp. Ju mer kunskap på alla områden, desto mer hållbara hästar, säger Mikael Theorén, Agria.

Ungdomsdagen för ponnyryttare, juniorer och young riders kommer att bjuda på en lång rad kunskapsspäckade och inspirerande workshops och föreläsningar. Varje workshop är 20 minuter och hålls vid två tillfällen. Detta för att alla unga ryttare som tävlar själva under dagen ska ha möjlighet att vara med. Tanken är att det ska vara lite som lösgodis – man får plocka de bitar man själv vill.

Källa: Elmia Scandinavian Horse Show

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.