Skärmklipp från Golden Button Challenge Skärmklipp från Golden Button Challenge

Kolla in Golden Button loppet – inspiration inför helgens uteritter

The Golden Button Challenge kallas det galnaste loppet av alla – samtidigt kommer folk från när och fjärran för att se på och delta. Häng med i den actionfyllda filmen.

The Golden Button Challenge

Sverige saknar motsvarighet till lopp som Golden Button challenge. Vi har inte mycket i jaktväg i Sverige sånär som på höstens Hubertusjakter landet runt. Jakter till häst har varit på nedåtgång i Storbritannien och Irland men entusiasm hos fantasterna för sin hobby fattas inte. Något mellanting mellan det och fälttävlans terrängmoment finns inte heller i någon utsträckning. I terrängkulturens verkliga mecka är det ingen brist på varianter och här är en som beskrivs som en av de galnaste loppen.

The Golden Button challenge – den gyllene knappens utmaning – beskrivs som den ursprungliga formen av steeplechase och point-to-point. Det är ett årligt lopp på nära fem kilometer med naturhinder, diken, gravar, rishäckar över betesmark, ganska platt men det går i ett rasande tempo längs floden Severn nära Forthampton. Tv-kanalen, Fieldsports Channel som mest inriktar sig på vanlig jakt, har gjort ett stort reportage.

Blir någon sugen på en lite annorlunda uteritt i helgen, en utmaning för dig och din häst?

Golden Button gick 23 februari och har nu två gånger på rad av Yvonne Goss med hästen Untilla Legend. I årets lopp var 60 hästar med sina ryttare änmälda. I mål kom 45 ekipage och även om det ser våldsamt ut emellanåt var de alla oskadade efteråt. Förmodligen var en del av de 15 som inte nått målgång grusiga, lite ömma och en del med stukat självförtroende.

Korta actionladdade versionen

The golden Button Challenge 2019

Probably the maddest horse race in the country, more than 60 horses signed up for the Ledbury Hunt's The Golden Button Challenge on Saturday 23 February 2019. We went behind the scenes to find out what it's all about. Watch in full here https://bit.ly/2H6Z0r9

Gepostet von FieldsportsChannel.tv am Sonntag, 3. März 2019

Upplagd på Facebook

Skärmklipp från Golden Button Challenge

Längre version med reportage och intervjuer

Golden Button challenge

Ledbury Hunt

Mardrömsavslutning på jakt – hästar lösa och ryttare till sjukhus

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.