Peder Fredricson är en av jurymedlemmarna. Foto: Fredrik Jonsving

Här är årets Ajax-stipendiater

Det är nu 14:e gången Ajax-stipendiet delas ut av Ulla Håkanson och hennes jury till ryttare som ska få möjlighet till utökad träning under två år.

Kommittén i dressyr består av Ulla Håkansson, Kyra Kyrklund, Eva-Karin Oscarsson och Jan Brink. I hoppning består kommittén av Sylve Söderstrand, Jens Fredricson och Peder Fredricson.

Ulla Håkanson och Diddy Cool startade själva i CDI3*-touren i Falsterbo i år på fina procent. Foto: Kim C Lundin

Denise Ljungkvist, Jennifer Lindvall och Evelina Söderström, dressyr, och Alice Tapper, hoppning, får årets Ajax-stipendier på 200 000 kronor styck.

Falsterbo horse show presenterade stipendiatern via ett pressmeddelande och beskriver dem som följer.

24-åriga Denise Ljungkvist är uppvuxen i Ekeby utanför Helsingborg. Denise har bland annat jobbat för Gränsbo Stuteri som elev och har nu startat eget företag: DL Dressage. Denise ingår dessutom i U25-landslaget med hästen Soega. I fjol debuterade de internationellt med NM guld i lag och individuellt. Ekipaget vann också dubbla U25-klasser i Falsterbo. Årets tävlingssäsong startade Denise med seger i GP i Lier (BEL). Denise tränar för Kerstin André.

Denise Ljungkvist och hennes fina Soèga. Foto: Kim C Lundin

Jennifer Lindvall är 20 år gammal och från Helsingborg. Sedan ungefär ett år tillbaka jobbar hon på Dressurstald Willum Thomsen i Danmark. Jennifer har ingått i landslaget med både ponny och som junior och YR-ryttare. Hon har också flera SM-medaljer. I år har hon segrar och placeringar internationellt och har varit uttagen att representera Sverige vid NM.vHon tränar för Joachim Thomsen och Sofie Lexner.

Jennifer Lindvall och Bobcat. Foto: Kim C Lundin

Evelina Söderström är 18 år och kommer från Sandviken och rider för .Segersta Sporttyttare. tränare är Mads Hendeliowitz. Evelina  har SM-guld både som junior och som Young Rider och blev 10:a i Kür-finalen under Junior-EM 2017. Med hästen Weihenstephaner har hon vunnit samtliga tre klasser i tyska Darmstadt på sitt första internationella meeting. En seger i Roosendaal och vann även Küren på Elmia. I år har hon även seger i YR-SM på Strömsholm och ligger 9:a på världsrankningen.

Evelina Söderström och Weihenstephaner. Foto: Kim C Lundin

Alice Tapper är 20 år och Märsta. Hon har representerat Sverige på internationella mästerskap på D-ponny, som Junior och Young Rider i hoppning. Hon är en av tre ryttare i spetsgruppen i YR-laget. Några av hennes meriter är att hon varit fyra  individuellt i final i YR EM i Slovakien. Hon har lagseger på Young rider-NM i Hammarö och kom 3:a på YR-SM 2017. Hon tränar för Lotta Björe och Svante Johansson.

Alice Tapper får stipendie till träning. Foto: Fredrik Jonsving

Start- och resultatlistor FHS Longines hoppning klasser to-sö

Start-och resultatlistor FHS Equipe dressyr samt klasser lö-onsd

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.