Olycka på väg, trafiken omledd. Foto: Wikimedia Commons

Häst påkörd – kunde inte räddas

Under söndag morgon inträffade en trafikolycka på väg 100 mellan Vellinge och Höllviken i södra Skåne. En lösspringande häst blev påkörd, trafiken fick stängas av i båda riktningarna.

Det var Sydsvenskan som rapporterade om en trafikolycka med en häst inblandad. Kvart i sju på söndagsmorgonen krockade en personbil med en häst på väg 100, i höjd med Vellinge boställe. Hästen skadades svårt och var kvar på vägen. Polisen stängde av väg 100 från trafikplats Kungstorp till trafikplats Vellinge i båda riktningarna. Prognosen var först att vägen kan öppnas igen redan efter någon timme, men det ändrades till 09.30.

Veterinär och djurambulans var på väg, inga personskador ska ha uppkommit trots att framrutan krossats på den påkörande personbilen.

Tyvärr verkar skadorna på hästen ha varit för omfattande för att den skulle kunna räddas och den har avlivats på plats. Det är ännu oklart vems häst eller hur den kommit lös, enligt uppgift ska den ha sprungit ganska långt och hör inte hemma på hästgårdarna i direkt anslutning till olycksplatsen.

Trafikverkets information om olyckan

 

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.