Juliette Ramel och Buriel K.H Foto: Kim C Lundin

Nära värmeslag – slog personbästa

Sveriges två uppåtgående stjärnor kämpade med värmen idag. En fick ett dyrt misstag – den andra satte ännu ett personbästa.

Dressyrens Grand Prix Special pågår och även om det började tråkigt med felridning för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello var det inte troligt att de skulle kunna gå vidare till küren på söndag.

Det var däremot slagläge för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD som båda kände av tröttheten idag och hade ett dyrt misstag i en serie.
– Vi ska vila oss till söndag och satsa igen, sa Therese som med trötthet i kroppen trots det landade på fina 75,596 procent preliminärt.

Den verkliga prestationen stod Juliette Ramel för med Buriel K.H. som fick ett toalettstopp mellan de två piafferna vid C.
– Jag blev nervös för jag brukar alltid låta honom göra halt, när det är dags för det, skönast så. Nu kom vi både i och ur piaffen ändå, jag är så nöjd med honom.
– Jag mår inte helt bra, jag är yr och har förmodligen druckit för lite, jag är bara glad att allt fungerade, nu ska jag gå och ställa mig i en fläkt, sa Juliette Ramel.

Hon satte med sin ritt personbästa på 77,34 procent i specialen, ett program där ekipaget excellerat flera gånger.

Se intervju på engelska med Juliette Ramel.

Se intervju med Therese Nilshagen

Resultat individuellt

Tajt medaljstrid – Sverige kan ta brons

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.