På Flyinge står tiden still. i alla fall till och med vecka 33.  Foto: Kim C Lundin

På Flyinge tycks tiden stå still

På en av landets två riksanläggningar står tiden still trots ett turbulent halvår med uppsägningar och omorganisation.

Turbulent halvår
Trots att kalendern visar en vecka in i augusti 2018 och vecka 32 skyltar Riksanläggningen Flyinge, det tidigare statsstuteriet, med en evenemangskalender från 2017. De stora informationstavlorna som välkomnar besökare till den lokala historiska sevärdhet kungsgården från 1661 är ger intrycket av att tiden står still på anläggningen, idag utbildningscentrum och evenemangsarrangör.

Under våren stängdes den restaurang som fungerat som skolbespisning och cateringpartner vid evenemang. Under sommaren har ingen servering funnits och ingen ny lösning för höstens elever på gymnasieutbildningen och högskoleutbildningarna har presenterats. Avsaknaden av servering fick den stora Riksutställningen för Ardenner att flytta sitt evenemang till Bollerup istället.

Ridenews fick svar på sina frågor från Ulrika Andersson, marknadschefen för Flyinge och Ridskolan Strömsholm, de två riksanläggningarna.

Står tiden still på Flyinge? Är det resursbrist eller tomt i kalendern?
– Det finns en uppdaterad eventkalender för 2018, vi hoppas ha dem på plats nästa vecka. Såklart ska det vara på plats tidigare men det har av olika anledningar inte blivit så. Från måndag är vi på banan igen med korrekt info och karta i båda skåpen, som sig bör.

Det fanns endast dressyrtävlingen Saab Grand Prix och Breeders Trophy som evenemang på er webbsida. Har du någon kommentar till att er evenemangskalender är så tom? 
– Såklart kommer det till fler nätverksträffar, riktade event och aktiviteter med fokus på träning men de kommer i enskilda releaser under augusti – september. Till exempel blir det öppet hus och unghästaktiviteter. Nästa års evenemang för 2019 blir tillgänglig i september.

Stämmer det att ardennerutställningen flyttade till Bollerup på grund av avsaknad av restauratör på Flyinge?
– Det stämmer även att vi hade en dialog med Ardennerföreningen kring restaurangmöjligheterna under deras utställning. Vi skulle kunna ha ordnat med catering/eventbolag men eftersom Ardennerföreningen inte kände att detta var en plan de var 100 % trygga med valde man i stället att flytta sin utställning till Bollerup. Samtidigt som vi tycker att det var jättetråkigt har vi full respekt för deras val och har såklart hållit tummarna för ett superlyckat event, vilket det blev. Flyinge hade sett fram mot arrangemanget och vi hoppas på fortsatt gott samarbete med Ardennerföreningen i framtiden.

Har ni fått en ny leverantör till restaurangdelen, skolan börjar snart?
– Vi har under sommaren haft diskussioner med flera olika krögare, både lokalt och utifrån, som visat intresse för att etablera sig på Flyinge. Vi kände att det var viktigt att välja med omsorg, därför har vi varit noggranna i processen och valt att ha allt klart innan vi presenterar en ny krögare. Det är riktigt glädjande att vi nu kan presentera en mycket bra lösning för elever, studenter, besökare och samarbetspartner i nästa vecka. Eftersom det var och är viktigt för oss att vara en seriös aktör ville och kunde vi inte ge ett säkert besked till Ardennerföreningen förrän allt blivit signerat och klart.

Flyinges evenemangsplan för 2018 – beviset på att det rör på sig på Flyinge

Öppet hus i september med Jens Fredricson

Flyinges webbsida

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhonealla

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.