Delatio och Patrik Kittel  i en bild från Equita Lyon och världscupen där de var tvåa Foto: ©PSV EQUITA LONGINES

Patrik Kittels världscuphäst såld – ny ryttare tar över

Under årets säsong har Patrik Kittel gjort två framgångsrika starter i världscupen med Delatio. Nu har hingsten lämnat stallet.

Patrik Kittel har i årets säsong av världscupen endast gjort två starter och det har varit med Delatio (Hann f -04 e De Niro-Rubinstein I, äg Elena Knyaginicheva). Den godkände hingsten har hela tiden varit ett försäljningsprojekt för Patrik Kittel. Med två pallplatser i världscupen gick processen fort och nu har Delatio sålts.

Delatio flyttar till danske Dennis Fiskers stall där nya ägaren malaysiske Qabil Ambak tränar och har sina hästar.

Patrik Kittel skriver på sin websida:
– Det är mitt yrke att utbilda, utveckla och sälja hästar. Den här var en väldigt speciell häst och en som jag gärna hade velat få behålla. Hur eller hur, den tuffa delen av det här jobbet är att säga adjö till hästarna men det gick lättare denna gången för han flyttar till ett riktigt bra ställe. Jag önskar den nya ägaren all framgång!

För Patrik Kittel som har 37 världscuppoäng och en tionde plats gäller att han måste göra två kvalstarter med en annan häst för att ha en chans att nå världscupfinalen i Göteborg i april. Till helgen väntar start i Amsterdam med Delaunay.

Patrik Kittel och Delatio i tajt toppstrid

Kittel och Karlsson klättrar i världscuptabellen

 

Ny topplacering för Patrik Kittel i Salzburg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.