Tre av Falsterbo-finalisterna är till start i Breeders Trophy för 6-åringar. Foto: Kim C Lundin

Startklart för Breeders Trophy – 6-årsdressyr först ut

Idag startar Breeders Trophy, på startlinjen står ett gäng ekipage från unghäst-vm i Ermelo och en del till. Favorit kan vara stoet med de vippigaste öronen, ni vet väl vem?

Idag startar unghästtävlingen Breeders Trophy med de tre olympiska disciplinerna dressyr, hoppning och fälttävlan. Flyinges Stora ridhus är sedan två år tävlingsarena, framridning sker inomhus i Crafoord-hallen och ekipagen kan ta sig torrskodda till tävling genom den fina tunneln (förvisso lite skrämmande för en del hästar). Utställare håller numera till i lilla ridhuset där publik slussas in och längs den närmaste läktaren finns fler utställare. Flyinge gör helt enkelt sitt bästa för att nå målet om att alla besökare ska kunna förflytta sig torrskodda och varma mellan attraktionerna.

Först ut på programmet är dressyr för 6-åringar med start kl 16. I startlistan finns nästan hela laget från unghäst-VM med godkände hingsten Klifton, Astoria och Diod samt en del Falsterbofinalister som stoet Zumba.

Breeders Trophy är öppet för godkända hingstar inom SWB även om de är grundregistrerade i annat avelsförbund.  Det sker genom en klass i klassen kallad SWB Stallion Trophy. UVM-finalisten Total Hope, grundregistrerad i Oldenburg, kommer inte till start.

Astoria, med de vippigaste öron som Ermelo skådat.  Riden av  Jeanna Högberg Foto: Kim C Lundin

Läs mer om årets Breeders Trophy med mindre startfält än vad många förväntat.

Startlista 6-årsdressyr

Breeders Trophy start- och resultatlistor
SwedeHorse finalprogram

Årets prispengar

Regler

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.