Världstrean går för Windsor-seger

Europamästaren Peder Fredricson är som enda svensk på plats i England. Anledningen: Kamp om de stora prispengarna i Royal Windsor Horse Show.

Peder har med sig tre hästar till start, bland annat Christian K som haft en tids tävlingsuppehåll.
– Jag kommer satsa på att tävla fullt ut i de större klasserna. De lägre som förberedande. Christian K som vilat en tid har den här tävlingen för att bara komma igång på till exempel, säger Peder Fredricson själv om starterna.

Peder har en indivuduell plan för var och en av hästarna och deltar i flera klasser i det fem dagar långa meetinget med många toppnanm i startfältet. Bland annat schweitziska Steve Guerdat och irländska Bertram Allen.

Känner du press att leverera i och med att du är europisk champion?
– Nej inte alls.

Tävlingen är femstjärnig och det är så väl prispengar som rankningpoäng på spel. Peder Fredricson ligger i skrivande stund trea på världsrankingen med 2821 poäng. Före svensken ligger Kent Farrington (USA) på 2913 poäng och som etta ligger Harrie Smolders från Nederländerna. Smolders kommer inte att starta i Windsor, det gör däremot Farrington som dessutom vann förra årets grand prix vid Windsor castle och har en titel att försvara.

Peder Fredricson tar dock tävlingen med ro.  Blir du nervös?
– Nej inte nervös men gäller att hitta rätt anspänning inför de större klasserna för att orka hålla koncentrationen på topp.

Peder Fredricson har knappt hunnit landa från tävlingar i New York, innan han nu gett sig av till England.
Du far runt väldigt mycket i hela världen. Hur laddar du om mellan tävlingarna?
– Grevlundagården är det perfekta stället för omladdning, säger Peder.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.