Den anställde stal pengar under flera år. Foto. Fredrik Jonsving

Signe vann sista kvalet i Sverigeponnyn

Sista kvalomgången av den rikstäckande tävlingen för C-ponnyer, Sverigeponnyn, reds hos Södertälje Ridklubb på söndagen och segern gick till Signe Ekengren och Smithstown Toodles.

På söndagen stod Södertälje Ridklubb som värd för säsongens sista kvaltävling. Ekipagen red en Lätt B-hoppning med inverkansbedömning. Segern gick till Signe Ekengren från Rastaborg Ridklubb på Smithstown Toodles (som tidigare reds av Ebba Danielsson) med 23,6 poäng. Andraplacerad blev klubbkamraten Saga Kelfve och Tricklebrooks Madame Mecko som fick 23,2 poäng. Trea blev Maria Svane från Föreningen Skästa Ridcenter. Tillsammans med Lip´s Limited Edition blev det 23,0 poäng.

Med 26 startande i Södertälje gick de två högst placerade till semifinalen som avgörs under Gothenburg Horse Show vecka 8, där även finalen rids. Under säsongen 2021/2022 har C-ponnyekipagen bjudits på hela 15 kvaltävlingar från norr till söder.

Alla resultat > > >

Sverigeponnyn

Sverigeponnyn är öppen för ryttare födda 2004-2011 som rider C-ponny i Lätt B-hoppning. Tävlingen är rikstäckande med totalt 15 kvaltävlingar i hela Sverige. Sverigeponnyn avgörs genom Inverkansbedömning där en domare genom ett protokoll bedömer ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval.
I varje kvaltävling finns maximalt 80 platser. Ryttare får endast starta med en ponny i ett kval. Sverigeponnyn är öppen för ponnyryttare som inte är, eller har varit, kvalade att rida SM i ponnyhoppning. Har ryttaren ridit final i Sverigeponnyn eller GP-Ponnyn tidigare år räknas ryttaren som överkvalificerad.

Kvaltävlingar 2022
V. 1 Helsingborgs Fältrittklubb
V. 2 Hallsta Ridklubb (torsdag 6/1, helgdag)
V. 3 Umeå Ryttarförening
V. 4 Billdals Ridklubb, Södertälje Ridklubb

Semifinal och final
V. 8 Gothenburg Horse Show

Regler

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.