Malin Josefsson blev bästa svensk under inomhusfälttävlan på SIHS. Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

Gyllene Friendsdebut för övertaggad Josefsson

Lite övertaggat men jättekul! Så beskriver Malin Josefsson sin debut i inomhusfälttävlan under SIHS och Friends Arena under torsdagen. Malin och Golden Midnight slutade fyra – och var därmed bästa svenska ekipage.

– Det var svårt att hålla sig kall! Det var lätt att koka över. Men det var fantastiskt roligt! Mycket adrenalin, säger ryttaren själv.

Just inomhusfälttävlan är inget nytt för Malin, som tävlat i Flyinges variant två gånger. Men debuten i Friends bjöd på större arena och mer publik.

– Jag tycker att hästen gjorde ett fantastiskt jobb. Den har aldrig varit med om det här förut, säger Malin som satte upp ett bra tempo för att ge svensklaget bra förutsättningar att peta ner tyskarna från tronen.

Kvällens debut blir en viktig läropeng till nästa tillfälle.

Vad tar du med dig?

– Det är nog det att vara lite kallare. Våga hålla ihop honom lite mer, säger Malin som erkänner att pressen av att klara tiden i första fasen gav ett lite övertänt ekipage.

– Jag var lite överilad. Och när jag väl släppt ut honom är det svårt att få tillbaka honom.

Malin Josefsson var helt klart bästa svensk individuellt under kvällens tävlingar. Svensklaget, bestående av Hanna Berg, Niklas Lindbäck, Anna Freskgård och Malin Josefsson slutade som lag tvåa, 20 sekunder efter Tyskland.

Nu gäller det för Malin Josefsson att fokusera vidare för att uppnå de uppsatta målen.

– Tanken är att rida OS 2020. Men på vägen hoppas jag att Golden Midnight som gick här idag ska kunna gå Badminton i maj, säger Malin Josefsson.

I klippet här intill hittar du en mer utförlig intervju med Malin Josefsson.

Så gick klassen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.