VM i Tryon är en stor byggarbetsplats. Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Hästskötarnas boende på VM sågas

Ride-tv: När VM-basen ber om ursäkt i ett pressmeddelande då är det illa. Det gäller hästskötarnas boende på VM som för många är under all kritik.

Att de många byggplanerna för VM i Tryon är försenade är välbekant. Däremot kom bostadsbristen för hästskötarna lite som en chock för många. Det tältlösningar som erbjudits en del när de små temporära stugorna och annat tagit slut är under all kritik.

Det svenska förbundet har jobbat för att lösa situationen för de svenska hästskötarna. För dressyrens hästskötare betyder det boende i relativ närhet till tävlingsarenan hos en svenskamerikan som bor i trakten.

För en av de hästskötare som bor i tälten är lösningen trots allt bättre än det som erbjudits på andra tävlingar.
– Det är bättre att bo så här och att vara nära hästarna och slippa restid än tvärtom, säger hästskötaren som vill förbli anonym.

Tältläger som lösning är en av många panikåtgärder från tävlingsarrangören när tiden helt enkelt runnit ut.

I ett pressmedelande från anläggningens ägare Mark Belissimo ber han om ursäkt för den uppkomna situationen, lovar åtgärder och bedyrar att det inte handlar om bristande respekt för de viktiga hästskötarna. Fler temporära lösningar i form av RV:s så kallade Recreational Vehicles eller husbilar lär vara på väg.

Mark Belissimos pressmeddelande

VM:s webbsida

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.