Pernilla Hecht Karlsson och Paulina Hecht Hemmingsson visade upp russen tillsammans med sina syskon. Foto: Angelica Forsberg
Ride TV

Möt russen – en stor häst i litet format

Har man väl börjat med russ så slutar man inte. Det menar Pernilla Hecht Karlsson som tillsammans med sin familj på Vikings ponnystuteri visade upp den allsidiga lilla hästen under SIHS på Friends Arena.

Nästan hela syskonskaran tog plats och visade upp sina russ i mässpaddocken. De bjöd på tandemkörning på töm, körning med släde, barbackaridning och mycket mer. Syskonen är födda in i hästvärlden och fastnade för russ som ras. Nu åker de tillsammans runt och visar upp sina hästar och rasen som de älskar. Bland annat kommer besökarna på Friends Arena att få se betydligt mer av den svenska urponnyn under SIHS-helgen.

– Det är svårt att skilja sig från russen. De är så fantastiska, säger Pernilla och tillägger att mångsidigheten gör att man kan fortsätta med rasen, trots att man vuxit ur den ridmässigt.

Systern Paulina passade på att bjuda på lite extra show. Hon fick nämligen för sig att ta av tränset på hästen Tejas Jarita, mitt inför stor publik och med hög musik spelandes. Hon avslöjar också att det tilltaget bara skett ett par, tre gånger totalt hemma – och då mellan ridhusväggar.

– Då har det slutat med att det varit sken runt, säger Pernilla och skrattar.

Men just denna dag gick det alldeles utmärkt. Barbacka med bara halsrem och ett spö guidade Paulina Tejas Jarita runt i alla gångarter. Ritten kan du se i Ride-tv-inslaget här intill.

– Men de är så. När det väl kommer till kritan så gör de det man ber dem om, säger Pernilla och ler.

– Hemma kan de busa lite, men de skärper sig när det väl gäller.

Utöver systrarna Pernilla och Paulina deltog mamma Camilla Hecht och syskonen Petronella Hecht Karlsson, Pontus Hecht Hemmingsson, Patrik Hecht Hemmingsson och Pippi Hecht Hemmingsson i att visa upp sina ponnier.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.