I förgrunden Johanna Due-Boje med Macy Klövenhöj och Klara Svanberg på Bon Geste Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Patrik Kittel: ”Alla kan rida Grand Prix”

När Patrik Kittel Dressage Tour går in på sitt tredje år är det dags för ekipagen på tröskeln till Grand Prix. I Helsingborg inspirerade han publiken i en snudd på fullsatt hall.

Patrik Kittel Dressage Tour

Den omfattande utbildnings- och cliniscerien går in på sitt tredje år. Den genomförs med stöttning av sponsorn SAAB och Svenska Ridsportförbundet. I Helsingborg har nära 1000 personer mött upp för att få inspiration i vintermörkret.

Under flera clinicar har Patrik Kittels paroll varit ”Alla kan rida Grand Prix”. Men, ingen är tvingad och varje ryttare väljer själv.
– Jag menar att alla kan lära sig och nå dit, även de allra flesta hästar. Sedan har vi olika talang och lätthet för det men alla kan leka med olika byggstenar.
Patrik Kittel utmanade ryttarna i clinicen att ta tag i små som stora problem. Poängterade vikten av att variera sin ridning och jobba med hästens avslappning, den är a och o.
– När hästen är trygg med mig då kan vi börja kommunicera, det är först då jag kan begära något, sa Patrik Kittel.

Ride-tv filmen bjuder på några få glimtar av de många aha-upplevelser som bjöds. De fyra ekipagen var alla på motsvarande Prix St Georg och Intermediaire I-nivå tävlingsmässigt. De är snart redo att ta sig an större svårigheter.

Johanna Due-Boje med Macy Klövenhöj Foto: Kim C Lundin
Klara Svanberg på Bon Geste Foto: Kim C Lundin
Danny Black och Sofie Lexner Foto: Kim C Lundin
Mia von Essen och Leopold Foto: Kim C Lundin
Patrik Kittel Foto: Kim C Lundin

Följ Patrik Kittel Dressage Tour och ta del av alla utbildningsfilmer som finns på deras websida. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.