Patrik Kittel och Welly. Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Patrik Kittel suverän – Sverige snubblande nära medalj

Patrik Kittel nockade världen med sin fantastiska häst. Sverige gjorde sitt bästa mästerskap resultatmässigt, det räckte inte till medalj.

Det var så nära att det kan kännas surt, samtidigt var det ett oväntat starkt resultat för Sverige. Förbundskapten Bo Jenå kunde inte komma på tillräckligt starka superlativ för sina ryttare som levererat. Juliette Ramel och Patrik Kittel gjorde personbästa medan Therese Nilshagen gjorde sitt bästa resultat i år och utomhus. Hon hade högre på SIHS, men det är en lite annorlunda tävling. Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde ett ok resultat men som fjärde resultat räknades det inte.

När den slutliga resultatlistan var klar stod Tyskland som segrare i utklassningsstil med mer än 10 procents marginal på tre ekipage – Weltclasse. USA tog hem silvret efter att Laura Graves och Verdades levererat stabilt på över 81 procent. Så var det då det där med bronset.

Patrik Kittel blev individuellt fyra med Well Done de la Roche CMF, ett helt fantastiskt resultat på 78,199 procent, före Charlotte Dujardin och Carl Hester med deras nya lovande hästar.
– Well Done de la Roche är den bästa häst jag ridit, det har jag alltid sagt, sa Patrik Kittel.

Samtidigt saknade Sveriges lagresultat 0,172 procent upp till britterna för att ta hem en bronsmedalj. Det är lätt att känna att Therese Nilshagens missförstånd med Dante Weltino OLD inför sista halten kostade Sverige medaljen. Så är det inte, britterna var bara 0,172 procent bättre och Sverige har fyra med till fredagens Special och alla chanser att ha tre ryttare med till küren. Det är ett fantastiskt utfall.

Isabell Werth var rörd till tårar – från sista halten och hela vägen genom intervjuer, prisutdelning och presskonferens.

– Jag är så glad och det är så speciellt att vara tillbaka efter fyra år. Det är så otroligt att min hästägare Madeleine Winter Schulze har stöttat mig och trott på att det kunde gå att få Bella Rose tillbaka i sporten. Att rida här efter fyra års frånvaro med Bella är starkt för mig.

Resultat individuellt
Lagställning
Startlista

Tajt medaljstrid – Sverige kan ta brons

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.