Dramatiskt väder kan komma till VM och Tryon. Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Ride-tv: Stormen Florence kan skaka om VM

Längs Atlantkusten har invånarna i Carolinas evakuerats men i Tryon är läget lugnare. Hör hur förbundskaptenerna Bo Jenå och Fredrik Bergendorff resonerar.

Stormen Florence ligger förnärvarande ute på Atlanten och närmar sig Atlantkusten där mängder med invånare i Carolinas, de två delstaterna North och South Carolina, påbörjat evakuering. Delstaterna Washington, DC,  Maryland, Virginia, North Carolina och South Carolina har deklarerat ett federalt nödläge.

De flesta räknar dock med att även Florence ska tappa kraft när hon gått in över land men att Tryon med tävlingsområde och omgivningar kommer att drabbas av stora mängder regn. Genom den dal där TIEC, tävlingsplatsen, ligger rinner en flod och stora delar av området är en byggarbetsplats med jordmassor redan mättade av mycket regn under året. Var man än trampar utanför de anlagda gångarna är det sjunkläge och de många så kallade golfbilar som används som shuttle-service har stora problem att ta sig fram i leran redan nu.

Gårdagens lilla åskstorm gav mängder med regn och tack vare den näraliggande väderstationen kunde varningen skickas ut snabbt här. Organisationen verkar inte utåt sett oroa sig men båda förbundskaptenerna har tagit del av planer för vad som ska ske i händelse av ett accelererat hot.

Önskeläget för arrangören är att Florence fördröjs ute till havs, tar en annan väg eller i bästa fall träffar Tryon under vilodagen på måndag 17 september. Just pekar lokala väderrapporter på stora mängder regn söndag men den här sortens storm vänder upp och ner på prognoserna.

Väderkarta över Tryon, ingen Florence synes än.

 En mindre åskstorm under måndagen, den öppna träningen fick avbrytas.

Så här tar VM-organisationen hand om vädervarningarna

 

VM:s webbsida

Start och resultatlistor

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.