Din guide i träning, kost, skador och KBT

Här kommer allt vi skriver om att vara relaterat till ridsporten men som säkert kan tillämpas även  vid andra tillfällen. Ni är självklart välkomna att komma med önskemål på vilka ämnen som vi ska ta upp. Hoppas att ni vill följa oss!

Vi som kommer att blogga här är Gustav Ström och Sofia Grenevall:

Gustav Ström är Leg. Naprapat sedan 20 år tillbaka och var med och startade friskvårds- mottagningen Elite Rehab på Södermalm i Stockholm. Gustav arbetar även som lärare/utbildare av personliga tränare sedan 20 år tillbaka och är just nu involverad i Sports Club Educations utbildnings- organisation. Sedan 2005 är han även ansvarig för utbildningen i träningslära åt Stockholms Ishockeyförbund.

Gustav är medförfattare till böckerna ”Gummibandsträning”, ”Träna med balansboll”, ”Träna & maxa din förbränning” samt ”Träna inför loppet”.

Gustavs erfarenhet av ridning och hästsporten är patientfall på kliniken samt sambo och dotter som rider.

Gustavs blogginlägg kommer att handla om ryttarens träning och skador.

Sofia Grenevall är Personlig tränare, Yogainstruktör, Kostrådgivare, Massageterapeut och KBT-terapeut och är verksam på Elite Rehab på södermalm i Stockholm. Sofia har arbetat med både den mentala och fysiska friskvården sedan 2001.

Sofia är medförfattare till böckerna ”Träna & maxa din förbränning” samt ”Träna inför Loppet”. I dessa böcker har Sofia skrivit om KBT kopplat till träning och även om motivation och yoga.

Sofia har erfarenhet av ridning och hästar sedan lågstadiet, är utbildad hästskötare, har arbetat med hästar och haft egen häst. Idag är Sofia medryttare och rider regelbundet både hoppning och dressyr.

Sofias blogginlägg i Ridenews kommer att handla om ryttarens hälsa och välmående i både kropp och knopp. För att få det bästa teamet mellan hästen och ryttaren räcker det inte att ”göra allt” för hästen och se till att den fyrbenta varelsen har allt ”på plats” och mår bra – ett väl fungerande team består i detta fall av både hästen och ryttaren som är i balans i sitt mående.

 

/ Gustav Ström & Sofia Grenevall

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.