Alexandra Larsson nominerade segerhästen Quinn. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Här är landets bästa ridskolehäst

Det danska halvblodet Quinn är Sveriges bästa ridskolehäst. Han står på Mariestads Ridklubb och passar för alla, iallafall om du frågar Alexandra Larsson som nominerade honom.

Priset delas ut för andra året i rad under Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm den 28 november. Quinn heter egentligen Quinar L och är en av 10 000 ridskolehästar som jobbar på landets 462 ridskolor, uppger SvRF.

– Tänk om vi kunde klona Quinn brukar vi säga här på ridskolan. Han uppfyller verkligen alla kriterier på en perfekt ridskolehäst, säger Alexandra Larsson till förbundet.

Quinn blev utvald med denna motiveringen: ”Coole Quinn är en fantastisk allroundhäst, den snällaste av snälla, älskad av alla hos Mariestads RK. Han kan allt men hoppar helst, gärna både i terräng och på bana, men har också testat tornerspel med den äran! Quinn är en riktig läromästare som kan gå med alla elever. Han har ett hjärta av guld. En ridskolehäst som Quinn, skulle man helt enkelt vilja klona”. 

Alexandra Larsson har varit delaktig i Mariestads RK i 22 år, som lektionsryttare, instruktör och numera som ideell kraft. För henne är Quinn perfekt för alla.
– Han är en perfekt ridskolehäst för att han kan gå med alla, små barn som inte når med benen nedanför sadeln och med rutinerade ryttare och göra galoppombyten. Och det bästa han vet är att hoppa! Då blir det fart!

Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole-och Utbildningssektion som tar beslut om vem som ska vinna utmärkelsen.

Finalister Årets ridskolehäst 2018

Minna – Säterbygdens Ridklubb
Lewi – Sorunda RK
Tolvan – Sundsvalls RK
Alma – Voullerims RK/Lappland
Ricki – Nynäshamns RK
”Kludden”- Älmhult Linnébygdens Ridklubb
Magic Hilda, Skogslottens RF
Quinn – Mariestads RK
Artist – Piteå Ridklubb
Cody – Skanör-Falsterbo Ridklubb

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.